Polinèsia

La Polinèsia és una gran agrupació de més de 1.000 illes al Pacífic central i meridional. Geogràficament, la Polinèsia conforma un triangle amb els angles situats a les illes Hawaii, a Nova Zelanda i a l’illa de Pasqua. Samoa, Tonga, les Marqueses i la Polinèsia francesa són els altres arxipèlag principals que es localitzen dins el triangle polinèsic.

A Polinèsia podem destacar-hi els seguents llocs:

Tahiti

Tahiti és l’illa més gran de la Polinèsia francesa, situada a l’arxipèlag de les Illes de la Societat, al sud d’Oceania. Històricament va ser coneguda també com a Otaheite. La capital n’és Pape’ete, situada a la costa nord-oest de l’illa.

És l’illa més poblada de la Polinèsia francesa, amb un 69% de la població total. Disposa de l’aeroport internacional de Faa’a. El francès hi és llengua oficial, i el tahitià, o reo mā’ohi, és reconegut com a element fonamental de cohesió social i comunicació quotidiana, d’ús lliure amb estatus de cooficial.

Moorea

Moorea és una illa volcànica de l’arxipèlag de la Societat a la Polinèsia Francesa. A només 17 km al nord-oest de Tahiti és anomenada a vegades com «l’illa germana».