Indonèsia

Indonèsia és un Estat insular del sud-est d’àsia situada a la Insulíndia, l’arxipèlag més gran del món, entre Indo-xina i Austràlia i entre els oceans Indic i Pacífic. Indonèsia està integrada per 17.508 illes que es poden agrupar d’est a oest en Sumatra i les illes de la Sonda, Borneo, Cèlebes, les Moluques i Nova Guinea. Amb una població estimada de 237 milions d’habitants, és el quart país més poblat del món i el més poblat de majoria musulmana. La capital és Jakarta.

Indonèsia és un estat transcontinental. Té fronteres terrestres amb Malàisia, amb Papua Nova Guinea i amb el Timor Oriental.

Ens centretrem en 3 llocs característics i més importants de Indonèsia.

Isla de Java

Java és una illa d’Indonèsia, on es troba la capital de l’estat, Jakarta. És l’illa més poblada del mòn i una de les regions més densament poblades del planeta. Antigament, fou un poderós regne hindú i, en temps colonials, ha estat el territori principal dels dominats per la Companyia Neerlandesa de les Indies Orientals. Actualment, l’illa té un paper predominant en la vida econòmica i política d’Indonèsia.

Cal destacar aquest volcà com a lloc més interesant i turístic.

Isla de Sumbawa

Sumbawa és una de les illes petites de la Sonda. És l’illa principal de la província indonèsia de les Illes petites de la Sonda Occidentals.

Està situada entre les illes de Flores, a l’est, i Lombok, a l’oest; al sud-est, hi té l’illa de Sumba. És l’illa amb més influència islàmica de la zona.

Amb 15.448 km² i una població d’1.540.000 habitants el 2004, Sumbawa té dues parts principals ben diferenciades: Sumbawa Besar i Bima, cadascuna encapçalada per una ciutat. Aquestes dues constitueixen alhora el centre dels dos grups culturals que comparteixen el territori insular.

L’illa va estar relacionada amb l’Imperi Majapahid de Java i també amb el Regne balinès de Gelgel.

Isla de Bali

Bali és una illa i província d’Indonèsia, la més occidental de les illes petites de la Sonda. Es troba en una cadena d’illes, amb Java a l’oest, de la qual està separada per l’estret de Bali, i Lombok a l’est, separada per l’estret de Lombok. Al nord, la mar de Bali la separa de les illes Kangean, i al sud Bali està banyada per l’oceà Indic.

Bali és una famosa destinació turística i, juntament amb Java, és coneguda pel desenvolupament de les seves arts, que inclouen la dansa, l’escultura, la pintura, l’artesania de la pell i el metall i la música, especialment la que es toca en el gamelan.

L’illa conforma una de les províncies d’Indonèsia, amb 5.632,86 km² i 3.150.000 habitants, amb una densitat de població de 559 hab/km². La capital és Denpasar.