França

França, oficialment la Republica Francesa és un estat constituït per una metròpoli i per territoris d’ultramar. És l’estat més gran de la Unió Europea.

Ens centretrem en 3 llocs més turístics i importants de França.

Torre Eiffel

La Torre Eiffel, Tour Eiffel en francès, és una torre formada per una estructura reticulada de ferro colat, situada al Camp de Mart – en francès, Champ de Mars – a l’extrem que toca al Sena, no gaire lluny del riu.

Fou erigida amb motiu de l’Exposició Unversal de París, segons el disseny de l’enginyer Alexandre Gustave Eiffel, i va suposar una fita decisiva en la construcció amb ferro. Tot i que s’havia de desmuntar així que s’acabés aquesta exposició, on va acabar decidint de no fer-ho.

Quan va ser construïda era el monument més alt del món, amb 300 metres d’altura, i pesava al voltant de 7.300 tones tot i que avui dia es calcula que en pesa més de 10.000, a causa dels elements que s’hi han anat afegint: el museu,restaurants, magatzems, botigues, etc.

Arc Triomphe

L’arc de triomf o arc honorífic és una estructura monumental amb un o més passatges en forma d’arc. Normalment eren eregit per homenatjar una persona important o per commemorar un esdeveniment com podria ser una victòria militar. Fou un monument típic de l’arquitectura romana. De vegades es construïen com a elements aïllats pero d’altres servien com a punt d’inici o porta d’un carrer o via, preferiblement un on s’hi celebraven processons triomfals i altres festes. Són molt ornamentats amb detalls arquitectònics, escultures i inscripcions commemoratives.

Marsella

Marsella és una ciutat francesa i occitana que es troba al departament de les Boques del Roine i a la regió Provença-Alps-Costa Blava. Els habitants de Marsella s’anomenen marsellesos.

Marsella és la segona comuna més habitada de França amb una població de més de 820.900 habitants, principal centre econòmic i major metròpoli del Migdia Francès, agrupant prop d’1.605.000 persones en l’àrea urbana de Marseille-Aix-en-provence. És el port comercial més important de França i del Mediterrani