Egipte

Egipte, oficialment la República Àrab d'Egipte, és un país sobirà transcontinental. Es troba principalment a l'extrem nord-est d'Àfrica, mentre que a Àsia es troba a la península del Sinaí. Limita amb el Sudan al sud, Líbia a l'oest, i l'Estat de Palestina i Israel al nord-est. Al nord limita amb el mar Mediterrani i amb el sud-est amb el Mar Roig.

Si anau a Egipte, lo primer que heu de visitar són les piràmides de Gizeh, l'única de les 7 Meravelles Conservades del Món Antic, és un dels llocs més impressionants per visitar a Egipte i també al món. Situades a menys de 20 quilòmetres del Caire, les 3 grans piràmides amb les tombes dels faraons de Keops, Kephren i Mycerinos destaquen per sobre de la resta de monuments i piràmides del país.

No es pot sortir d'Egipte sense visitar la ciutat més gran, caòtica i poblada del continent africà, el Caire. Tot i que el Caire no és només un caos, a mesura que passeu per la ciutat descobrireu una història antiga, una bona gastronomia, grans contrastos entre tradició islàmica i moderna, sempre acompanyats del bon humor i l'amabilitat de la seva gent. Una altra cosa a fer a la ciutat abans de sortir és regatejar al màxim en l'immens basar de Jan el-Jalil, a més d'anar a la popular plaça Tahrir per visitar el gran Museu Egipci amb el gran tresor de Tutankamon. No et perdis la ciutadella de Saladinom, on hi ha la mesquita més famosa de la ciutat, la mesquita de Muhammad Ali o la mesquita d'Alabaster, que té un mirador espectacular sobre la ciutat.

A la vora del Nil, el segon riu més llarg del món després de l'Amazones, són els llocs més importants per visitar a Egipte. En estar en una de les zones més desertes del planeta, el riu sempre ha estat una font inesgotable de vida i recursos, transcendental per al naixement i el creixement de l'Antic Egipte. Fes un viatge gratuït o organitzat, no pots deixar de fer un creuer de diversos dies pel Nil que t'assegurem, serà una experiència que no oblidaràs.