Estats Units

Els Estats Units d’Amèrica està integrat per 50 estats i un districte federal. La república és situada majoritàriament al centre del subcontinent nord-americà, on es troben els 48 estats contigus o continentals i Washington DC, el districte capital.

Amb una superfície de 9,38 milions de km², i amb més de 330 milions d’habitants actualment, els Estats Units d’Amèrica són el tercer país més gran del món en àrea i en població.

Estats Units

1. El primer és el primer, si només tinguessis uns dies de temps per visitar els Estats Units no tenim dubtes: Nova York és la ciutat més interessant del món! Quan la vegis per primera vegada et semblarà que ja la coneixes (pensa només en quantes vegades la vas veure a través de la gran pantalla).

Quantes vegades vas veure el Central Park des de casa teva? Pràcticament cada pel·lícula filmada a Nova York (i mira que no són poques) té alguna escena en aquest increïble parc, el pulmó verd de Manhattan. Així que quan finalment t’endinsis en els seus zigzaguejats camins tindràs la sensació d’estar en un lloc familiar. Si vols pots llogar una bicicleta per recórrer el parc (costa uns 8€ / 2 hores).

Dos consells: 

El primer, dedica (almenys) un matí o una tarda sencera per gaudir d’aquest racó verd. 

El segon, aprofita la visita per conèixer dos dels museus més espectaculars de Nova York: el d’Història Natural i el MET.

Muntanyes Estats Units
Estatua de la Libertad

 

Brooklyn és un dels 5 districtes que formen la ciutat de Nova York i personalment, és un dels que més ens han agradat! Si tens temps per dedicar-hi, travessaràs el riu Hudson al llarg de 1.826 metres, des de Brooklyn fins a arribar a Lower Manhattan. No tinguis pressa, sobre el pont les vistes són al·lucinants. A més, el preu és gratuït. 

Pont de Brooklyn

2. Fem un salt de la humida i freda ciutat de Nova York a un dels llocs més calents del planeta: el Death Valley. Sí, fa una calor de mort (i més si et toca una onada de calor a la qual pot arribar als 55 graus), però aquest parc nacional ofereix uns paisatges gairebé aliens al nostre planeta, amb desert, dunes, salines, muntanyes de colors, conques de sal i racons molt suggestius. Això si, porta amb tu molta aigua! Seguidament veuràs els llocs a destacar del Death Valley.

 Mesquite Flat Sand Dunes

Després de travessar els turons i entrar de ple en el Death Valley, la primera parada d’interès són aquestes dunes. L’aparcament està a pocs minuts abans de l’inici de la sorra i és fàcil arribar. Encara que petites, són molt vistoses!

Dunes del Mesquite

Badwater Basin

És el punt més baix de l’hemisferi nord a 86 metres sota el nivell de la mar, si mires amunt, tot just baixar del cotxe veuràs un cartell en les roques que indica on està el punt 0 del nivell de la mar. Però al·lucines més quan et poses a caminar pel sender de sal que s’endinsa a la vall i els peus comencen a coure de tanta sal!

Badwater Bain

Artists Palette

Tornant cap a la principal hi ha el circuit pel Artists Palette, un camí que recorre alguns petits canons i muntanyes amb diferents colors depenent de l’oxidació i els materials. Vermells, verds, grocs… Una autèntica paleta d’artista! L’origen cal buscar-lo fa 5 milions d’anys quan hi va haver una tremenda explosió volcànica i els minerals van quedar repartits per tota la zona.

Muntanyes de colors

Golden Canyon Trail

És un lloc excel·lent per caminar. Es tracta deL sender més popular del Death Valley, que recorre un canó fins a la impressionant Xarxa Cathedral. Famós per la seva gran profunditat i llegaria.

Muntanyes Estats Units

3. HAWAII

Famoses pels seus paisatges d’infart que recorden Jurassic Park i per les seves platges de somni, les illes Hawaii no són només un dels llocs imprescindibles a veure als Estats Units, sinó també una de les illes més paradisíaques del món.

 

Aquestes illes ofereixen al visitant no només sol, platges, esports aquàtics o capvespres inoblidables sinó també la possibilitat de visitar el volcà més gran de la planeta al  Parc Nacional de Volcans, realitzar tours guiats per senders protegits per estudiar la flora i fauna del Parc Nacional Haleakala a Maui, visitar la històrica base de Pearl Harbor a l’illa Oahu, veure vaixells i avions enfonsats entre gegantins corals i peixos de colors en Waikiki o fer passejades en bot pels altíssims penya-segats de la Costa Napali a Kauai, entre moltes altres activitats.

 

 

Com hem dit abans aquí teniu una fotografia de la històrica base anomenada Pearl Harbor.

Pearl Harbor
Muntanyes Hawaii

 

 

El més guapo de Hawaii són les increïbles platges de què disposa, sent algunes les més grans del món.

Platja Hawaii

4. ORLANDO

Aquesta ciutat situada a l’estat de Florida és un dels principals llocs a veure als Estats Units a causa que en ella es troben els millors parcs temàtics de la planeta. Un paradís per a nens i grans que cal visitar al mínim un cop a la vida.

 

Els seus principals parcs són Walt Disney World Resort compost per 4 parcs temàtics i 2 aquàtics on us podreu divertir amb Mickey, Donald i companyia,   Universal Studios i Universal’s Islands of Adventure on coneixereu els personatges de la tele i el cinema, SeaWorld un paradís d’animals marins, passejos i espectacles i LEGOLAND Florida un parc amb més de 50 atraccions, espectacles i exhibicions del món LEGO.

 

Teniu un mapa adjunt per si vosaltres mateixos voleu cercar els parcs temàtics, a més us podreu fer una idea del gran que són!

 

Dins aquests parcs trobaràs infinites atraccions i diverses activitats a fer, tant per petits com per grans. És per això que està inclòs dins la nostra llista dels millors llocs, perquè és un viatge on els grans també podreu tornar a ser petits i poder gaudir d’aquella innocència que abans teníeu.

Walt Disney
Universal Estudios
Circo Disney

         Fins aquí els llocs preciosos dels Estats Units, a què esperes per seguir mirant altres països per viatjar?