Cuba

Cuba és el somni viatger de molts de nosaltres, i no és d’estranyar: es tracta d’una de les illes amb més personalitat i història de tot el Carib. I clar, de les més boniques!

Cuba es constitueix políticament com a Estat socialista de treballadors, des de la victòria de la Revolució Cubana, adoptant un sistema que, segons la constitució és una república democràtica, que en la pràctica funciona com a Estat socialista. La capital és l’Havana, amb més de dos milions d’habitants, i catorze ciutats passen dels cent mil habitants, entre les quals destaquen Santiago de Cuba, amb més de mig milió d’habitants, i Camagüey i Holguín, amb més de 300.000.

Cuba

1. L’Havana

La capital de Cuba i la seva ànima. El centre és una petita joia arquitectònica, però dóna-li també una oportunitat a altres barris més allunyats. Et trobaràs una ciutat decadent, però t’enamoraràs del seu ambient, dels seus colors i de la seva gent. No hi ha una altra ciutat igual al món. A veure i fer a l’Havana.

Casa de Cuba

 

Perd-te pels carrers de l’Havana Vella, sense rumb ni sentit: només així podràs conèixer l’ànima de la ciutat. És de les millors coses a veure i fer a l’Havana.

Al·lucina amb la bonica que és la Catedral de l’Havana i la seva homònima plaça. Es pot pujar al seu campanar per tenir unes vistes molt xules. 

2. Valle de los Ingenios i Trinidad

Als afores de Trinitat podràs fer un tour a un dels llocs imprescindibles de visitar a Cuba sens dubte. No et perdis la visita a la Hisenda Manaza Iznaga, un dels més fidels exemples de mansions colonials cubanes. I si no pateixes de vertigen puja a la seva torre: les vistes des d’allà dalt són espectaculars.

En aquesta vall coneixeràs conèixer sobre la indústria sucrera de Cuba i podràs apreciar la bellesa natural De la Vall al mirador de la  Lloma del Port. 

Valle de los Ingenieros


Aquesta ciutat  t’enamorarà en arribar, pels seus carrers, cases i edificis colonials. L’arquitectura  que trobaràs és tan sols la punta de l’iceberg; ja que els voltants de Trinitat són de gran valor i bellesa. La Plaça Major de Trinitat, representa el centre cultural de la ciutat. Està plena de restaurants voltants de molt bona qualitat, museus i esglésies que adornen aquesta bonica plaça. 

3. Viñales

Per conèixer una zona més rural i perduda entre muntanyes, arriba fins Viñales, a nord de l’illa. El poble no és molt gran però amb les seves casetes colonials (i millor encara … els seus restaurants) et conquistarà.

Viñales, Cuba
Viñales, Cuba
Viñales, Cuba

També és cert que si surts a explorar la resta de la vall, el panorama canvia per complet i trobes el que ara són pagesos més reservats treballant en les seves tasques de ramaderia i agricultura.

4. Cayo Santa Maria

Vam recórrer aquest va caure amb el nostre taxista favorit, i ens va recomanar arribar fins a la platja de les Gavines. Si arribes de bon matí et faràs amb una cabaneta per passar el dia. L’aigua és transparent i el relax garantit. 


Tot i que les seves platges es troben interrompudes per penya-segats rocosos de baixa altura (farallons) que realcen la seva bellesa, els seus fons sorrencs i aigües turqueses d’incomparable transparència conformen un tot continu des de la platja Canó, a l’extrem oest, fins al canal d’accés a la cala de Santa Maria per Cayo balenons.

Platja de Cuba
Platja de Cuba
Platja de Cuba

         Fins aquí els llocs preciosos de Cuba, a què esperes per seguir mirant altres països per viatjar?