Australia

Austràlia és un estat de l’hemiferi sud que conforma un continent; i que inclou, a més, diverses illes petites dels oceans Pacic i Indic. L’Austràlia continental té una extensió de 7,69 milions de quilòmetres quadrats i és, alhora, l’illa més gran del món, però el continent més petit. Austràlia és, de fet, la part principal del continent oceànic.

Si viatjam a Austràlia, cal destacar 3 llocs molts característics de aquest país.

Sydney

Encara que molts ho creuen així, Sydney no és la capital d’Austràlia, sinó només la de l’estat de Nova Gal·les del Sud. La confusió es deu al fet que és la ciutat australiana amb major nombre d’habitants, sent també la primera colònia britànica que es va constituir al país.

La Sydney d’avui és una ciutat moderna i oberta, on la gent no només treballa sinó també es diverteix. Viu de cara a la mar, amb platges com la arxiconeguda Bondi Beach i acull a gents d’un gran nombre de nacionalitats, tant viatgers com a segones i terceres generacions o expatriats que han arribat a Austràlia a la recerca de noves oportunitats.

Entre els seus llocs més famosos cal destacar l’Opera House, el pont sobre la Badia de Sydney, el Barri Xinès o el Jardí Botànic. Passeja per Sydney i inhala un aire que et revitalitzarà cos i ment.

Si pots triar el moment del teu viatge, presència dels magnífics focs artificials que tenen lloc a la badia la nit de cap d’any.

La Gran Barrera de Coral (The Great Barrier Reef)

Tots els bussejadors del món es situen a la Gran Barrera de Coral en el primer lloc de la llista de llocs que visitar a Austràlia. El major escull de corall del nostre planeta es troba davant de la costa de Queensland, a nord-est de país. Hi ha vaixells que parteixen diàriament, carregats d’amants de les profunditats marines, des de ciutats com Cairns i Townsville.

Més de 100 espècies diferents de taurons, mantarrayas, tortugues, unes 1.800 diferents de peixos i 400 de corall, componen el fons marí més espectacular de la planeta. Si només busseges amb tub, no et preocupis perquè també podràs gaudir a l’màxim, trobant un gran nombre d’espècies a molt poca profunditat.

Isla Fraser

Un dels més curiosos llocs a veure a Austràlia és l’illa Fraser, situada uns 200 km a nord de la ciutat de Brisbane. Amb els seus 120 km de llarg i 24 km d’ample, es tracta de l’illa de sorra més gran de món. A més, compta amb uns 100 llacs d’aigua dolça, disseminats entre boscos tropicals, d’eucaliptus i manglars.

Es diu que aquí habiten els dingos (gossos salvatges) més purs de l’est d’Austràlia. S’estima que només queden uns 220, i molts viatgers van a Fraser per veure’ls lliures en aquesta naturalesa tan singular.