Argentina

L’Argentina, oficialment la República Argentina, és un Estat sobirà de l’Amèrica del Sud, integrat per vint-i-tres províncies i una ciutat autònoma, Buenos Aires, la qual és la capital. Limita al nord amb Bolívia i el Paraguai, a l’est amb el Brasil, l’Uruguai i l’oceà Atlàntic, i a l’oest amb Xile, amb el qual comparteix el sud de la serralada dels Andes.

Amb una superfície de 2.766.890 km², l’Argentina és el vuitè país més gran del món, tot i que reclama 969.464 km² de l’Antàrtida Argentina. Té una població de quaranta milions d’habitants, el que el 1999 en feia el quart país castellanoparlant més poblat del món. 

Abans de planificar el viatge cal tenir en compte que les estacions són inverses a les d’Espanya. És a dir, durant l’estiu europeu es registra l’hivern austral. Donada la gran diversitat climàtica i extensió de país és una destinació que ofereix atractius durant tot l’any. Ara bé, és millor fer-ho de setembre a juny per evitar els rigors de l’hivern austral si es visita la Patagònia i Terra de Foc. La millor època per visitar el país al complet és d’octubre a març. Vol directe des de Madrid d’unes 12 hores de durada.

Monte Fitzroy

1. Les cataractes d’Iguazú

És una experiència única per degustar amb els cinc sentits: la contemplació de l’aigua, el soroll que produeixen les cascades i la rosada que s’adhereix a la pell són sensacions irresistibles que romanen en la memòria de tots els que les visiten. L’excursió sol incloure la visita de la banda argentina i brasiler. Com que són angles molt diferents, el recomanable és visitar tots dos per tenir una experiència completa de les cataractes d’Iguazú. No hi trobareu ni una sola persona que es penedeixi d’haver anat als dos llocs. A la banda de l’Argentina, a més de les passejades per les cascades, es pot pujar al Gomon, un vaixell que navega als peus de les cataractes. Si vols afegir un punt peculiar a la visita, pots anar també a fer una passejada per Iguazú, on hi ha un exòtic Orquidiario amb mil exemplars d’aquesta planta.
Catarata del Iguazú
Catarata del Iguazú

2. Mendoza

Mendoza és la principal productora de vi a Sud-amèrica. Per mitjà dels viaductes que conserven l’aigua, les seves terres, que prometien ser desèrtiques, acullen una multitud de vinyes i és ideal per fer una ruta de tast dels diferents vins típics de país. Et proposem realitzar aquestes cates a la població de Maipú, ja que la proximitat dels cellers et permetrà recórrer diverses en un mateix dia.

 

 

A més de les cates, hi ha nombroses rutes pel turó d’Aconcagua amb diferents nivells de dificultat, però totes elles amb vistes espectaculars. També pots conèixer el Pont de l’Inca emplaçat en un lloc excepcional.

Ruta de Mendoza

 

 

Aquí podeu veure els grans terrenys plens de vinyes que trobareu a Mendoza.

Vinya a Mendoza

3. El Perito Moreno

Es troba al sector sud del Parc Nacional Les Glaceres i mesura uns 30km de llarg, 5 km d’ample i 60km d’alt. El Parc Nacional organitza caminades i navegacions per aquest glacial en el qual gaudiràs de paisatges inexplicables formats per infinites agulles de gel blavoses.


A més de El Perito Moreno, poden visitar-les glaceres de l’estany Argentí com l’Uppsala, el Spegazzini o el Bolagos . 

Glaciar del Moreno
Glaciar del Moreno
Glaciar del MorenoEl Calafate, una pintoresca ciutat emplaçada enmig de les muntanyes, és la porta d’entrada a parc i es troba a 80km del Perito Moreno.

Calafete Argentina

4. Buenos Aires

És la capital federal de l’Argentina, i n’és la ciutat i el port més important. Està situada a la riba meridional del Riu de la Plata, i es divideix en 48 barris. És el centre econòmic, financer, industrial i cultural de l’Argentina. 

A Buenos Aires es troben nombrosos museus, teatres i biblioteques. També és el centre acadèmic en ser seu de les universitats més influents del país.

Barrio La Boca — Buenos Aires

La Boca és un mític barri que es troba a la ciutat de Buenos Aires on es manté una estètica molt particular que et remunta als primers anys quan els immigrants van arribar a país.

Com ventillos, tango, cases de colors, menjar d’Argentina i molt més t’esperen a la Boca.

Barrio de la Boca
Parella ballant tango

         Fins aquí els llocs preciosos d’Argentina, a què esperes per seguir mirant altres països per viatjar?