Tunísia

Tunísia, el nom oficial del qual és República de Tunísia, és un país sobirà situat al nord d'Àfrica, més concretament a la costa mediterrània. La seva forma de govern és la república semi-presidencial. El seu territori s'organitza en 24 governacions o wilayat. La capital és Tunísia, la ciutat més poblada, que dóna nom al país.

1. Sidi Bou Said

És possible que se li perdoni per pensar que aquest poble de sucre cub i blau amb vistes a un mar de color turquesa és a Grècia. Amb els seus colors i cúpules, té una certa semblança amb l'emblemàtic Santorini. Però Sidi Bou Said és a només 18 km amb tren del Tunis, la capital de Tunísia. El poble és una alenada d'aire fresc després de l'ocupat Tunis i serveix com una escapada de cap de setmana per als artistes de la ciutat, joves bohemis, famílies i elit, a més de ser una parada clau en els itineraris de Tunísia de tours i creuers. Té vista sobre la badia luminiscent de Tunis, amb un camí costerut que condueix a una agradable platja i port esportiu.

2. Hammamet

Es tracta d'una ciutat d'uns 80.000 habitants amb un estil molt turístic, on a més dels grans complexos hotels abunden, les botiga, els restaurants, bars i locals d'oci. De fet, per la seva relativa proximitat a la capital de Tunísia, Hammamet és un lloc molt habitual on els tunisians van a passar el cap de setmana. A la zona de l'complex turístic Yasmine Hammamet, el qual va sorgir en la dècada dels 90 com a extensió de la ciutat, i on es concentren els principals hotels i resorts, trobaràs un port esportiu amb vaixells d'esbarjo que et permeten fer excursions pel mar .

Has d'anar al centre de la ciutat i a la vora del mar trobaràs una medina emmurallada al costat d'una alcassaba del segle XV construïda sobre un primer fort de al segle XII. Després d'aparcar el vehicle al costat de la platja on descansen les barques i xarxes de pescadors, creuaràs una porta per entrar a la medina. No esperis unes estrets carrers amb un soc ple de botigues; es tracta d'una medina residencial, en la qual es viu, i en què només en algunes dels seus carrers trobaràs la característiques botigues d'artesania i souvenirs.

Són carrerons, algunes realment estrets, per les que tot just passa un persona. Durant el teu passeig veuràs com en aquestes carrerons destaca el contrast de les parets blanques amb les portes de fusta de les cases decorades per diferents colors.

3. Gran Mesquita de Kairuan

La mesquita d'Uqba, coneguda també com la Gran Mesquita de Cairuán, és una de les més importants mesquites de Tunísia i està considerada com el més antic santuari de l'Occident musulmà